Stikkan

Jag heter Stickan och är en vit dvärgschnauzer som är drygt två år gammal och har kulorna i behåll, som tur är.  Jag har levt hos en jättefin familj som ensamhund men nu måste jag hitta en ny familj för min gamla ska flytta långt, långt bort.  Som ung gick jag kurser i vardagslydnad men en del har jag glömt. Detta med kontaktövningar kan jag behöva påminnas om. Jag är mycket lyhörd, lättlärd, glad och jag gillar att få hålla igång. Jag har en tendens att vilja bestämma själv i vissa situationer men det kanske beror på att jag har lite överskottsenergi som måste få komma ut och där behöver jag få lite rådgivning. Att slippa att gå i koppel och få vara lös lite mer skulle jag vilja lära mig och jag skulle också tycka det vore kul få träffa lite fler hundkompisar att umgås med. De tvåbenta vill gärna att min nya familj har kunskap av raserna pinscher/schnauzer eller rasgruppen ”gårdshundar”. Som typ är jag envis, uthållig, modig och nyfiken och vill gärna att det ska hända mer på min vakna tid. Annars hittar jag på saker som jag själv bestämmer mig för och kanske inte är de rätta valen. Jag behöver trimmas tre, fyra gånger per år av någon som är duktig på att trimma och inte sätter saxen i min sträva päls. Många av mina rasfränder blir gamla, 15-16 år är inte ovanligt.

Jag vill ha en ny familj med vuxna kloka flockmedlemmar och jag vill inte vara ensam hemma om dagarna mer än undantagsvis. Men viktigast av allt är att jag får göra av med min energi på kuligheter och jag vill lära mig nya saker.  Även om jag gillar att jaga efter saker som kastas för jag ska hämta, så ska jag inte få göra det i fortsättningen för det är inte bra för mig. Så jaktlekar och kamplekar är härmed förbjudna, sägs det. Jag ska i stället få övningar så jag får koncentrera mig och då får min hjärna gympa för att lösa dem. Nya platser kan jag uppleva lite stressande och behöver miljötränas där i min takt.

Jag gillar skarpt att få gå långa promenader varje dag. Det går bra vare sig det är över stock och sten i skogen eller i stan där det händer annat spännande. Men det räcker inte med bara promenader för då bygger jag bara upp min kondition och blir än mer i behov av aktivitet. Jag vill ha arbetsuppgifter och få lösa klurigheter. Att få jobba med nosen skulle vara kul. Eftersom jag också tycker om att bära skulle jag kanske kunna lära mig skilja ur olika saker, hitta dem och bära tillbaka till min nya matte/husse. Leta kantareller vore kul, men de får jag väl inte bära tillbaka utan lära mig sittmarkera i stället. Men jag kan kanske leta upp husse/mattes plånbok eller handskar inomhus och bära till hen och i skogen kan jag lära mig leta reda på bilnycklarna när de blir tappade. Det finns så mycket som jag skulle kunna lära mig nosa upp och det vore såå kul. 
Tänk om jag kunde få utbildning att bli ID-hund och leta reda på andra hundar och ett och annat kattkräk som sprungit hemifrån? Kunde nog också tänka mig att lära mig hitta personer som gått vilse (inte på riktigt utan för jag ska få jobba) eller lära mig spåra vilda djur som blivit skadade i trafiken. Jag tror spår av något slag vore kul att få lära mig och arbeta med, för min nos är så mycket bättre än vilken tvåbenting som helst.  De tror de är bäst på allt men…

Men jag kan nog också tycka om att lära mig olika konster och tricks. Viktigast är jag få vara igång och lära mig nya saker men självklart behöver jag vila mellan varven. Jag vill naturligvis ha en snäll familj som älskar mig och ger mig omsorg och tid. Jag vill ha belöning när jag göra rätta och bra saker. En godis är alltid uppskattat men det går bra att få bära en sak eller höra positiva tillrop.  Men jag vill inte ha någon som rycker och sliter i mig eller trycker ned mig i golvet. 
Är du en soffliggare? Då vill jag inte flytta in hos dig. Men är du aktiv och hjälper mig framåt i livet på rätt sätt och vill ha en trogen kompis att dela din dag och ditt liv med? Och ger mig tid att vänja mig i en ny miljö och med nya rutiner? Då bör du höra av dig till info@hundomplaceringsverksametheten.se så får du veta mer om mig.